Kako da izaberem garažna vrata

5 januar 2014, Comments: 0

Kako da izaberem garažna vrata?

Garažna vrata uglavnom nisu od onih dekor stavki koje možete menjati sa godišnjim dobima. Garažna vrata su skupa i predviđena da traju godinama.  Dakle, kada je vreme da se kupe nova garažna vrata, potrebno je neko vreme da se donese ispravna odluka.

Savremena garažna vrata se nude u nekoliko različitih izolacionih vrednosti panela, boja, dizajna i više vrsta prozora. „Prošetajmo“ kroz proces izbora novih vrata za Vašu garažu.

1. Izolovana ili neizolovana: razlika u ceni može biti značajna između neizolovanih i savremenih izolovanih panela ili to može biti mala razlika koja će se brzo isplatiti kroz uštedu energije – posebno ako je garaža u kući. Ukoliko je garaža izdvojena od kuće i ne greje se, onda izolaciona moć panela nema nikakav uticaj na izbor garažnih vrata.

Panel za garazna vrata

Izolovan panel za garažna vrata

2. Boja: boje su obično ograničene na 3-4 po modelu. Bela je i dalje najpopularnija boja. Ako kupujete garažna vrata da odgovaraju boji Vaše fasade ili stolarije, zatražite od dobavljača garažnih vrata da Vam pokaže boje panela, da možete da se uverite da li odgovara Vašim potrebama. Jedna firma neku boju može da nazove potpuno drugačijim ili čak pogrešnim imenom u odnosu na neku drugu firmu, u kojoj ste već bili. Važna napomena: paneli za garažna vrata sa unutrašnje strane su uvek u beloj boji.

Zlatni hrast

Zlatni hrast

Mahagoni

Mahagoni

Orah

Orah

Svetli hrast

Svetli hrast

 

 

 

 

 

3. Paneli: ovo je najvažnija odluka jer su paneli „srž“ garažnih vrata. Ako napravite pogrešan izbor panela, verovatno ćete se kajati svakog dana kada ugledate vrata na svojoj garaži. Postoji nekoliko modela panela od kojih je najrasprostranjeniji i najpoznatiji „kocka“ panel.

4. Prozori: verovatno mislite da je tu lak odgovor da ili ne, ali grešite. Često su najveće nedoumice upravo oko prozora: da li će biti dovoljno svetla u garaži bez prozora, da li je odgovarajući izbor i broj prozora, da li su prozori kič ili ne, koliko to povećava cenu vrata, itd. Prozori i dodatna oprema za prozore mogu transformisati izgled vrata u prelep dodatak.

Dorada ili ažuriranje novih garažnih vrata obično nije nešto o čemu se razmišlja, pa je važno o svemu razmišljati unapred. Pre kupovine garažnih vrata se raspitajte o svim opcijama, da biste na kraju doneli ispravnu odluku.

Comments are closed.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.