Parking rampa

Parking rampa

 

Za detaljne informacije, kliknite na sliku određenog modela: sa rukom 3m, 4m ili 6m 

Na ulazima gde  ulazi i izlazi veći broj vozila , najbolje rešenje za kontrolu pristupa su automatske parking rampe. Parking rampa je vizit karta Vaše firme. Prvo što posetilac primeti čak i pre ulaza na parking je upravo rampa za parking. Rampa  za parking je efikasno sredstvo za sprečavanje neovlašćenog ulaza vozila u ograđeni prostor neke firme, javne garaže, ulaza na zajednički parking stambenih objekata i sl. Veoma česta pojava na ulazima  kompanija sa velikom frekvencijom prolaza su automatske kapije ali pored njih i parking barijere ili rampe. Kapije na daljinsko otvaranje nisu predviđene da se često koriste na ulazima u poslovne objekte, jer su to po običaju velike širine prolaza i potrebno je dosta vremena da se kapija otvori. Velika prednost parking rampe u odnosu na kliznu i krilnu kapiju je brzina otvaranja. Automatske rampe se podižu i spuštaju veoma brzo.  U odnosu na kapiju kojoj je potrebno u zavisnosti od širine, od 20 sekundi na više, to je ogromna ušteda vremena. Sa većom dužinom ruke rampe, vreme podizanja i spuštanja mora da bude nešto duže, zbog težine same ruke rampe. Što je ruka duža, inercija i operećenje kućišta i reduktora rampe su značajno veći.


Rampe Stagnoli odlikuje dizajn, kvalitetni materijali od kojih se proizvode i pouzdanost u radu.
Parking rampa

Parking rampa

Pri izboru rampe za parking, kupac treba da zna nekoliko važnih činjenica:

Broj korisnika. Broj korisnika direktno učestvuje na broj podizanja i spuštanja rampe, tj učestalost korišćenja. Automatske rampe sa radnim naponom na 220V imaju učestalost korišćenja  15-40%. Rampe za parking koje imaju radni napon 220V se mnogo brže greju i posle nekoliko uzastopnih pokretanja gore-dole, može da se desi da se aktivira termo zaštita. To znači da je rampa neupotrebljiva dok se motor ne ohladi.  Niskonaponske rampe rampe za parking  sa 24V dc motorima imaju znatno veću učestalost korišćenja. U ponudi imamo i rampe za super intenzivnu upotrebu, što znači da ne postoji zahtev korisnika koji rampe ne mogu da zadovolje.

Mogućnost rada u slučaju nestanka struje. O tome ne razmišlja gotovo niko dok se to ne desi. Tada nastaje problem jer ukoliko korisnici ne znaju kod koga je ključ za deblokadu u slučaju nestanka struje, verovatno neće moći da izađu sa parkinga dok ne stigne  glavno napajanje. Parking rampe  koje rade na 24V dc  imaju mogućnost baterijskog napajanja, koje će omogućiti da koristite rampu čak i kada mnogi to ne mogu – kada nema struje.

Havarijski servis. Veoma važno za mnoge korisnike. U slučaja oštećenja rampe, najvažnije je ponovo je osposobiti i pustiti u rad. Dešavalo se da neko slučajno udari kolima i polomi ruku ili oslonac ruke rampe. To je naša specijalnost jer našim kupcima garantujemo osposobljavanje rampe ili zamenu delova u najkraćem mogućem roku.

Dodatna oprema. Svaka automatska rampa iz naše ponude može biti opremljena svim mogućim dodacima. Od toga koliko će Vaša rampa da bude jednostavna ili složena, zavisi koje su potrebe korisnika. Od dodatne opreme moguće je povezati: razne čitače kartica, čitače otiska prsta, daljinske upravljače, GSM module, induktivne petlje, mikrotalasni radar, fotoćelije, baterijsko napajanje, itd.

Cena daljinskog upravljača.  Kod parking rampe gde postoji veliki broj korisnika, velika stavka su daljinski upravljači. Našim klijentima koji kupe rampu kod nas, garantujemo najpovoljniju cenu dodatnih daljinskih upravljača. Radi se o daljinskim upravljačima  sa plivajućim kodom koji se proizvode u Italiji.

 Garantni rok 24 meseca

Parking rampe cena od 900 EUR sa PDV

 Dodatna oprema za rampe
 Ruka rampe
Ruka rampe
Ruka rampe.
 Držac ruke rampe
DA023
Držač ruke rampe.
 Zaštitna guma
DA014
Zaštitna guma ruke rampe crvena (dužina 3m)
 Reflektujuće trake za rampu
DA009
Reflektujuće nalepnice za ruku rampe (12 komada).
 Prihvatnik ruke rampe
DA011
Oslonac ruke rampe podesiv po visini
 Induktivna petlja
Induktivna petlja
Detektor induktivne petlje
 Semafori
SEMAFORI
Semafori
 Mikrotalasni radar Stagnoli PRAP
Radar PRAP
Mikrotalasni radar Stagnoli PRAP